Unda verde pentru biserici in spatiul virtual: Nu ne mai putem permite o activitate anemica

Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Clujului, Maramuresului si Salajului propune ca bisericile sa-si faca site-uri, care sa fie actualizate si sa aiba un design atractiv, astfel incat sa vina intampinarea credinciosilor si stilului lor de viata modern.

"Biserica dispune in acest moment de un trust media, dar acesta nu poate realiza singur sarcina misionara sau reactia de raspuns la violenta limbajului bolovanos si subtilei manipulari in numele unei asa-zise modernizari spirituale.

Trebuie incurajate si sprijinite, astfel, toate unitatile bisericesti sa dezvolte site-uri oficiale, actualizate continuu si construite in asa fel incat sa devina atractive si interesante, realizand un dialog pe problemele cu care se confrunta astazi mai ales tinerii, construindu-se un spatiu de expresie viu si adecvat misiunii Bisericii noastre", se arata intr-un comunicat de presa al Mitropoliei Clujului, Maramuresului si Salajului, conform Mediafax.

In comunicatul intitulat "Ortodoxia transilvana in confruntare cu secularismul de azi", se marata ca "Nu trebuie sa ramanem indiferenti la aceste dezvoltari ale societatii si tehnicii, Biserica trebuie sa mearga acolo unde este nevoie de ea, acolo unde merg oamenii, chiar daca este vorba de spatiul virtual".

Se mentioneaza ca "retelele de socializare au devenit de cele mai multe ori un refugiu pentru oameni tot mai insingurati, oameni care cauta o artificiala apartenenta sociala sau spirituala", asa ca o astfel de masura se impune.

In plus, reprezentantii Mitropoliei Clujului atrag atentia asupra faptului ca societatea a devenit tot mai vulnerabila la manipularea prim mass-media, mai ales din ratiuni de rating, "canalele comerciale mediatizand excesiv probleme ale Ortodoxiei care pot da o imaginea deformata Bisericii sau slujitorilor ei".

"Nu ne putem limita la o slujire liturgica in biserica"

"Cu toate realizarile frumoase, atat pe taram duhovnicesc, cat si edilitar, filantropic si cultural, se constata nevoia dinamizarii activitatii preotilor si consiliilor parohiale in multe parohii. Dinamica vietii sociale fiind una alerta, nu ne putem limita la o slujire liturgica in biserica, ci trebuie sa iesim intru intampinarea nevoilor oamenilor.

Mijloacele de misiune sa fie cele adecvate vremurilor, folosindu-ne de tehnica moderna. Nu ne mai putem permite o activitate anemica", se mai mentioneaza in comunicat.

Sursa text: ziare.com


Autor: Viviana