Biserica rusă va monitoriza respectarea drepturilor ortodocşilor în Europa

Biserica ortodoxă rusă a anunţat că îşi va extinde prezenţa şi activităţile în Consiliul Europei, prin crearea la Strasbourg a unei organizaţii nonguvernamentale care să se ocupe de protejarea credincioşilor din statele continentului european în cazul actelor de blasfemie şi persecuţii la adresa lor – informează cotidianul “Kommersant”.

Centrul de monitorizare a drepturilor şi libertăţilor creştinilor ortodocşi din Europa, cum se va numi noul ONG, “va examina cazurile concrete de violare a drepturilor credincioşilor şi va colecta informaţii privitoare la respectarea drepturilor ortodocşilor în cele 47 de ţări membre ale Consiliului Europei – se arată într-un comunicat al reprezentanţei Bisericii ruse la Strasbourg. Este vorba în principal de cazuri de profanare a lăcaselor de cult, persecutarea preoţilor, ofensarea insemnelor religioase şi acte blasfematorii”

Portalul noului Centru afirmă, într-un text de prezentare, că |”ortodocşii sunt cei mai vulnerabili în faţa intoleranţei, discriminării şi chiar violenţei exercitate de partizanii materialişti ai aşa-ziselor noi moravuri”. Site-ul va publica rapoarte anuale asupra violării drepturilor ortodocşilor în Europa.

Sursa text: http://news.russiatoday.ro/


Autor: Viviana