Catedrala tuturor neamurilor se construieste in Rusia

In Rusia e in constructie o biserica a tuturor religiilor, in orasul Kazan.

Complexul consta in mai multe cupole si minarete, proprii celor mai importante religii de pe mapamond, informeaza Amusing Planet.

Exista insemne ale crestinilor, ale musulmanilor, Steaua lui David si domul chinezesc.

Pentru moment, nicio slujba nu se tine in interior si nici nu se stie daca asta se va intampla vreodata, fiind vorba mai mult despre un centru cultural si religios ce serveste si ca resedinta pentru constructor. Ildar Khanov este un artist, vindecator si filantrop local.

Khanov e de parere ca toate religiile sunt egale, iar aceasta a fost o cale de a le aduce sub acelasi acoperis. Totul a inceput in 1992, iar constructia inca nu e gata, desi avea ca data de executie februarie 2

La final, Khanov isi doreste ca aceasta sa aiba 16 cupole care sa corespunda celor 16 religii majore.

Khanov sustine ca l-a intalnit pe Iisus cand avea numai trei ani, intr-o vreme cand aproape murea de foame. Atunci, sustine el, Iisus l-a salvat, aratandu-i raiul si iadul. Khanov mai povesteste ca de atunci a stiut ca va deveni artist si vindecator.


Munca sa ca artist, insumand peste 70 de sculpturi si sute de picturi, impodobeste multe muzee din Rusia. Khanov este cunoscut si pentru eforturile sale de a trata alcoolismul si dependenta de droguri. De altfel, pacientii sai sunt cei care ajuta la constructia si mentinerea lacasului de cult, ba cu propriile brate, ba prin sponsorizari.

Pentru moment, biserica este vizitata atat de turisti, cat si de cei care vin sa fie vindecati de Khanov.

Sursa text: http://www.ziare.com/



Autor: Viviana